18 квітня 2018 року відбулося засідання «круглого столу» з активістами громадської організації Криворізьке об’єднання інвалідів «Ветерани Чорнобиля»

Від: 20 квітня 2018

18 квітня 2018 року в рамках відзначення Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи у приміщенні виконкому Довгинцівської районної в місті ради відбулося засідання «круглого столу» з активістами громадської організації Криворізьке об’єднання інвалідів «Ветерани Чорнобиля».

26 квітня 1986 року вогонь Чорнобиля опалив землю і душі мільйонів громадян. Аварія на ЧАЕС — найбільша техногенна катастрофа за всю історію ядерної енергетики у світі, яка змінила радіаційну обстановку, екологію, долі людей не тільки в Україні, а й у всьому світі. Це черговий привід згадати тих, хто 32 роки тому ціною власного здоров'я й життя взявся захищати весь світ від наслідків катастрофи.

Участь у заході взяли голова Довгинцівської районної в місті ради І.Ратінов, помічник народного депутата України І.Сторожук, представники управління праці та соціального захисту населення, управління Пенсійного фонду України, запрошені учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, а також вдови загиблих ліквідаторів.

Мета «круглого столу» – посилення уваги до повсякденних потреб жителів району, які мають статус потерпілих та учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, з метою виявлення соціальних проблем та їх вирішення.

У ході засідання присутні обговорили найболючіші питання сьогодення. Зокрема, мова йшла про компенсаційні виплати, пільги, медичне обслуговування та санаторно-курортне лікування, а також про пенсійне забезпечення учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілих від Чорнобильської катастрофи.

По завершенню заходу присутні ознайомились з діяльністю громадської організації Криворізьке об’єднання інвалідів «Ветерани Чорнобиля» та відеоматеріалами про те, як проводилась робота по ліквідації аварії.