Закликаємо всіх своєчасно розраховуватись за житлово-комунальні послуги та використані енергоносії

Від: 20 квітня 2018

Шановні мешканці району, міста!

Закликаємо всіх своєчасно розраховуватись за житлово-комунальні послуги та використані енергоносії. Ситуація на сьогоднішній день з постачанням енергоносіїв для всіх категорій споживачів є критичною!

З початку опалювального періоду заборгованість населення району за житлово-комунальні послуги та енергоносії збільшилася на 51,7 млн.грн., за березень 2018 р. - на 13,5 млн.грн. і станом на 1 квітня поточного року складає 126,8 млн.грн. Найбільша заборгованість за послуги теплопостачання - 83,3 млн. грн із них за послуги надані:

- КПТМ «Криворіжтепломережа» - 49,3 млн.грн.;
- ПАТ «Криворізька теплоцентраль» - 31,7 млн.грн.;
- ТОВ «Дніпровське управління регіонального будівництва» - 2,3 млн.грн.

По іншим підприємствам – надавачам послуг заборгованість споживачів складає:

- ПАТ «ДТЕК ДНІПРООБЛЕНЕРГО» - 0,8 млн.грн.;
- КП «Кривбасводоканал» – 13,5 млн.грн.;
- ТОВ «Екоспецтранс» - 5,2 млн.грн.;
- утримання будинків та прибудинкової території – 18,7 млн.грн., із них за послуги надані:
- КП «Послуга» - 3,0 млн.грн.;
- ТОВ «Житлосервіс-КР» - 6,1 млн.грн.;
- ТОВ «Комбінат благоустрою» - 4,7 млн.грн.;
- ТОВ «Керуюча компанія – Наш Дім» - 72,2 тис.грн.;
- ТОВ «Центробуд» - 28,4 тис.грн.

Головним механізмом соціального захисту та забезпечення платоспроможності населення є житлова субсидія.

Станом на 1 квітня 2018 року працівники підприємств, установ та закладів району мають заборгованість у сумі 2,1 млн.грн., що є поточною, та не перевищує 700 грн. на одного працюючого.

Установи та заклади, які фінансуються з міського бюджету заборгованості за енергоносії не мають.

З метою забезпечення повноцінних проплат за отримані житлово-комунальні послуги та погашення існуючої заборгованості виконкомом районної в місті ради спільно з підприємствами-надавачами послуг постійно проводилася певна робота до боржників, у тому числі роз’яснювальна серед населення, в трудових колективах, з керівниками органів самоорганізації населення, на сходах громадян, у засобах масової інформації.

З квітня 2017 року по березень 2018 року проведено:

- 109 нарад із суб'єктами господарювання району;
- 211 сходів громадян за місцем проживання боржників;
- 16 рейдів з представниками районного відділу державної виконавчої служби;
- розклеєно понад 20 тисяч повідомлень про заборгованість за житлово-комунальні послуги на під’їздах будинків;
- здійснено 68 звернень через засоби масової інформації щодо необхідності своєчасних розрахунків за отримані житлово-комунальні послуги;
- проведено 12 засідань робочої групи з питань забезпечення своєчасних розрахунків споживачів району за житлово-комунальні послуги та енергоносії.

До злісних неплатників вживаються більш суворі заходи, подаються позови до суду та стягується заборгованість через виконавчі служби.

Юридичними службами підприємств-надавачів послуг по Довгинцівському району подано до суду 2 044 позовних заяв на суму 16,8 млн.грн.

Довгинцівським відділом державної виконавчої служби м. Кривий Ріг Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області здійснюється примусове виконання судових наказів, в тому числі і шляхом конфіскації майна.

Шановні жителі району! Будьте сумлінними та не накопичуйте заборгованість за спожиті житлово-комунальні послуги, адже шлях стягнення заборгованості через суд та виконавчу службу значно збільшує суму заборгованості на суму штрафних санкцій та суму судового та виконавчого збору.

Саме своєчасність розрахунків всіх споживачів за отримані житлово-комунальні послуги дозволить підприємствам-надавачам послуг надавати якісні послуги, а в міжопалювальний період здійснювати заходи щодо підготовки до нового опалювального сезону 2018-2019 років і в свою чергу своєчасно та безперешкод його розпочати.

Тільки від нас з вами залежить, чи буде тепло в наших оселях в зимовий період!