Про методи боротьби з амброзією у місті Кривому Розі

Від: 07 травня 2018

Про методи боротьби з амброзією
у місті Кривому Розі

Амброзія - це небезпечний бур'ян, який шкодить здоров'ю людей, засмічує подвір’я та вулиці, присадибні ділянки, сади, парки, городи, пустирі, узбіччя доріг, залізничні насипи і прилеглі землі, береги річок та ставків. Знищення карантинного бур'яну підлягає загальній комплексній боротьбі, яка повинна бути системною та стабільною.

Правилами благоустрою у місті Кривому Розі, які затверджені рішенням міської ради від 21.10.2015 № 4038, визначено обов’язки суб’єктів господарювання, органів самоорганізації населення, громадських організацій, мешканців міста щодо виконання регулярного косіння газонів, ужиття заходів із боротьби з карантинними та іншими бур’янами, зокрема амброзією.

Прибирати та утримувати територію необхідно від межі відведеної земельної ділянки до проїжджої частини вулиці, а у випадках, коли земельна ділянка не межує з проїжджою частиною вулиці або відстань до проїжджої частини вулиці значна – на відстані 15 метрів від межі відведеної земельної ділянки.

У рамках реалізації Міської програми вирішення екологічних проблем Кривбасу та поліпшення стану навколишнього природного середовища на 2016-2025 роки для визначення та обґрунтування ефективних методів, способу боротьби з амброзією та іншими карантинними рослинами, рослинами-алергенами на території міста, оцінки безпеки застосування засобів боротьби у 2017 році науково-дослідним інститутом безпеки праці та екології в гірничорудній і металургійній промисловості Державного вищого навчального закладу "Криворізький національний університет" (далі - НДІБПГ КНУ) проведені дослідження та оформлено звіт щодо методів боротьби з амброзією та іншими карантинними рослинами, рослинами-алергенами у місті Кривому Розі.

Пропонуємо ознайомитися з рекомендаціями НДІБПГ КНУ для застосування комплексних методів боротьби з амброзією на територіях міста різного цільового призначення.