День Соборності України

Від: 21 січня 2022

День Соборності України

22 січня у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна відзначає День Соборності.

Цього дня наш народ об’єднався після сторіч поневолення різними імперіями, аби заявити на весь світ, ми єдині та незалежні!

В цей день ми пам’ятаємо усіх хто поклав голову за нашу соборність, за незалежність нашої країни.

Вже традиційно з метою виховання в підростаючого покоління нацiональної свiдомостi і глибокої поваги та любовi до Батькiвщини у закладах освіти та культури району проведено низку заходів.

Пройшли тематичні виховні години: «Ми – українці», «День Соборності України» з переглядом мультимедійних презентацій , «Україна-держава соборна, одна на всіх, як оберіг».

Класні керівники підійшли до цього креативно і творчо. Учні не були сторонніми спостерігачами, а взяли активну участь: вони створювали презентації, зачитували повідомлення для однокласників, створювали живий ланцюг, як символ Соборності України і виконували інтерактивні вправи для розуміння поняття «соборність».

У шкільних бібліотеках (КЗШ №90, КНВК № 129«ГЛАС», КГ №84) організували онлайн огляд літератури «Соборна Україна: від ідеї до життя», «І обнялися береги одного, вічного народу», «Соборність України - основа держави», де діти дізналися про важливі події, які відбувались впродовж багатьох років та мають велике значення.

У КПНЗ «ЦДЮТ «Дружба» КМР дітям було запропоновано розмальовки відповідної тематики, що сприяло вивченню та закріпленню знань про символи рідної держави.

На базі КГ № 84 для вихованців гуртка «Дизайн на склі» КПНЗ «ЦДЮТ «Гармонія» організовано виставку малюнків «В єдності сила!».

Також з метою відчуття духу дружби, свободи і гордості за свою державу заклади освіти району (КГ №84, КНВК № 129 «ГЛАС», КЗШ №№87, 88, 108, КЗПО «Клуб «Юний авіатор» КМР, КЗШ №130, КПГ) взяли активну участь у обласному челенджі «Ланцюг Соборності духу, розуму та серця».

Лише в єдності дій та соборності душ ми можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.