Так зване озеро Солоне – це штучно створений резервуар для прийняття дренажних вод та не призначене для купання

Від: 18 травня 2018

До відома мешканців району!

Інформація про місця масового відпочинку людей біля водних об’єктів.

Так зване озеро Солоне, яке розташовано між мкр. Східний-1 та мкр. Східний-2, це штучно створений резервуар для прийняття дренажних вод та не призначене для купання. Поруч з озером розташовані каналізаційні насосні станції №№ 16, 57, 82 КП «Кривбасводоканал», тічні води з яких у разі аварійної ситуації надходять безпосередньо у водоймище і можуть послужити джерелом його забруднення.

Неодноразово бралися проби з озера для бактеріологічного та фізико-хімічного дослідження. За результатами бактеріологічного дослідження рівень лактозо-позитивної кишкової палички перевищують допустимі норми. Рівень коліфагів перевищує у два рази, що свідчить про бактеріальне забруднення води та потенційну можливість виникнення і розповсюдження інфекційних захворювань серед населення.

Дзеркало озера є анафілогенною зоною (місцем виплоду комарів), які можуть послужити джерелом виникнення небезпечного захворювання – малярії.

Крім того, згідно з ГОСТом 17.1.5.02-80 «Гигиенические требования к зонам реакции водних объектов» для організації зони відпочинку необхідні наявність під’їзних шляхів, наявність підходів до води, небезпечний рельєф дня та інше.

Зважаючи на вищевикладене, виконком Довгинцівської районної в місті ради попереджає мешканців району, що купатися в озері – ЗАБОРОНЕНО!