Шановні громадяни!

Від: 20 серпня 2018

Під час спалювання сухих рослинних залишків та інших рослин на городах, присадибних ділянках, прибудинкових територій мало хто задумується про негативний вплив такої діяльності на навколишнє природне середовище і на нас самих.

Дуже часто спалювання сухих рослинних залишків призводить до великомасштабних пожеж. Швидкість поширення вогню надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже важко.

Категорично забороняється спалювати сухі рослинні залишки і розводити багаття поблизу житлових масивів, це стосується і мешканців дачних ділянок.

Якщо ведеться спалювання сухої рослинності на територіях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, постає нова загроза. Дим і вогонь являються напівпровідниками і за відповідних умов здатні стати причиною закорочення ЛЕП, що несе за собою руйнівні наслідки для цілих населених пунктів, помисловості.

Закликаємо всіх мешканців міста, а також керівників підприємств і організацій приділити особливу увагу запобіганню пожеж від палаючої трави або сміття.

Необхідно гасити палаючу траву або стерню за допомогою води або збивати вогонь зламаними гілками. Якщо відчуваєте, що самостійно не впораєтесь повідомте про те, що трапилось, за номером «101».

Попереджаємо, що трав’яні підпали завдають шкоди не тільки природі, а й здоров’ю людей.