23 серпня 2018 року біля виконкому районної в місті ради урочисто піднято Державний Прапор України

Від: 23 серпня 2018

З метою подальшого розвитку славетних традицій патріотизму та духовності українського народу до Дня Державного Прапора України у нашому районі біля виконкому Довгинцівської районної в місті ради встановлений символ Української держави – великий Державний Прапор України.

28 січня 1992 року Верховна Рада України затвердила Державний Прапор України.

23 серпня 2004 року Указом Президента України було започатковано щорічне святкування Дня Державного Прапора України.

Державний прапор як символ країни є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення. Під його знаменом українці йшли до проголошення самостійної України, до перемоги. З проголошенням незалежної України національні символи – гімн, прапор і герб – стали на сторожі утвердження самостійності і суверенітету держави.

Синій колір у верхній частині прапора – це колір чистого неба над Україною, а жовтий у нижній частині – це колір стиглої пшениці на безкраїх українських ланах.

Кольори українського прапору символізують чисте, мирне небо над головою, теплі, дружні відносини між людьми, злагоду та достаток.

23 серпня 2018 року о 09.00 біля виконкому районної в місті ради урочисто піднято Державний Прапор України, за участю особового складу Металургійно-Довгинцівського об’єднаного районного військового комісаріату, депутатів всіх рівнів, представників підприємств, установ, організацій району.

Голова районної в місті ради І.Ратінов урочисто вручив паспорти кращим представникам молоді, яким виповнилося 14 років.