З 1 вересня 2018 року розпочато реалізацію пілотного проекту із соціального захисту сімей з дітьми «пакунок малюка»

Від: 06 вересня 2018

Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 20.06.2018 № 512 «Деякі питання реалізації пілотного проекту із надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» з 1 вересня 2018 року розпочато реалізацію пілотного проекту із соціального захисту сімей з дітьми та підтримки розвитку відповідального батьківства шляхом надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

Так, кожна мама (інший законний представник новонародженої дитини), яка виписується з пологового будинку, починаючи з 1 вересня 2018 року, має отримати під час виписки одноразову натуральну допомогу «пакунок малюка».

На сьогодні, на жаль, «пакунки малюка» до міста не надійшли.

Але, турбуватися з цього питання не слід. «Пакунок малюка» обов’язково знайде свого хазяїна. Якщо на день виписки новонародженої дитини у пологовому будинку була відсутня допомога «пакунок малюка», управління праці та соціального захисту населення на підставі заяви отримувача допомоги організовує забезпечення отримувача такою допомогою при її надходженні.

У зв’язку із ситуацією, що склалася, мамі необхідно звернутись із письмовою заявою про отримання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» до управління праці та соціального захисту населення за місцем проживання, яке забезпечить надання «пакунку малюка».

Звертатись за адресою:
управління праці та соціального захисту населення,
вул. Дніпровське шосе, 16, кабінет № 105,
з понеділка по п’ятницю, з 8.30 до 17.00,
тел. (068)1881010.