Програма IQ energy почала роботу з ОСББ

Від: 16 жовтня 2018

Програма IQ energy почала роботу з ОСББ

Банки партнери ЄБРР вперше надають можливість об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) отримати фінансування в рамках української програми фінансування енергоефективності в житловому секторі IQ energy.

Позичальники, фізособи і ОСББ, які візьмуть кредити на впровадження енергозберігаючих заходів від банків партнерів і відповідатимуть критеріям участі в програмі, зможуть отримати компенсацію для покриття суми кредиту. Відповідне грантове фінансування в розмірі € 15 млн. надано на ці цілі Східноєвропейським фондом енергоефективності та довкілля (E5P), найбільшим вкладником якого є Європейський Союз. У програмі IQ energy також використовуються кошти технічного співробітництва, надані Шведським агентством міжнародного співробітництва в сфері розвитку (Sida).

На сайті програми розташований каталог з більш ніж 5500 енергоефективних товарів і технологій, які можна придбати та впровадити в рамках програми.

За 2 роки роботи програми IQ energy 17 000 українських домогосподарств вже придбали в кредит енергоефективні товари і здійснили монтажні роботи на суму 450 млн. грн. (близько 14,5 млн. євро). Сукупний розмір виплаченої компенсації домогосподарствам склав близько 3,5 млн. євро.

Представники ОСББ, які хочуть провести модернізацію багатоквартирного житла в рамках програми, можуть звертатися до програми за електронною адресою: [email protected].

Більш детальну інформацію щодо підготовки проектів можна дізнатися на офіційному веб-сайті програми http://www.iqenergy.org.ua та за телефоном на гарячу лінію: 0-800-505-717.