14 грудня - день вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Від: 13 грудня 2018

14 грудня - день вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Цього дня в України традиційно відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – людей, котрі ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію XX століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС.

Ця пам’ятна дата була затверджена Указом Президента України 10 листопада 2006 року. Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим, у результати вибуху, четвертим енергоблоком ЧАЕС.

З нагоди відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, відповідно до затверджених планів міських та районних заходів, в районі проведено низку заходів, спрямованих на вшанування пам’яті жертв техногенної катастрофи та учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

13 грудня 2018 року біля пам’ятного знаку «Криворіжцям – постраждалим при ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС» проведено мітинг з нагоди відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

До пам’ятного знаку прийшли ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, вдови померлих учасників ліквідації Чорнобильської катастрофи, представники Довгинцівської районної організації ветеранів та органів місцевого самоврядування.

Вшановуючи пам’ять загиблих героїв, які, рятуючи українців, а також народи інших країн від ядерної небезпеки, жертвували найдорожчим – своїм здоров’ям і життям, присутні поклали квіти до пам’ятного знаку.

Вдова померлого учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Рукавець Л. А., лауреат міжнародного конкурсу авторської пісні «Чорнобильські дзвони», прочитала вірші, присвячені ліквідаторам-чорнобильцям та виконала авторську пісню, присвячену пам’яті її чоловіка.

В Криворізькій дитячій музичній школі № 11 проведено святковий концерт, присвячений Дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.