До відома громадян, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС

Від: 18 січня 2019

До відома громадян, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС

Рішенням виконкому Криворізької міської ради від 09.01.2019 № 25 затверджено Порядок надання матеріальної допомоги мешканцям м. Кривого Рогу на відшкодування вартості проїзду автомобільним або залізничним транспортом один раз на рік до будь-якого пункту України і в зворотному напрямку громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесеним до категорій 1, 2.

Відповідно до зазначеного Порядку одноразова матеріальна допомога надається раз на рік коштом міського бюджету згідно із Програмою соціального захисту окремих категорій мешканців міста Кривого Рогу на відповідні бюджетні роки громадянам, віднесеним Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» до категорії 1, 2, та  які зареєстровані та проживають у м. Кривому Розі.

Одноразова матеріальна допомога надається:

- громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесеним до категорії 1 - у розмірі 100% вартості проїзду;

- віднесеним до категорії 2 – 50% вартості проїзду.

Виплата одноразової матеріальної допомоги здійснюється без урахування сукупного доходу сім'ї.

Сума відшкодування вартості проїзду залізничним транспортом не може перевищувати вартості проїзду в плацкартному або купейному вагоні швидкого поїзду.

Для отримання одноразової матеріальної допомоги  вищезазначеним особам необхідно звернутись з заявою до управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації. До заяви додати такі документи:

1) згоду на обробку персональних даних;

2) оригінали проїзних документів, із зазначенням суми вартості проїзду (для підтвердження факту поїздки за наявності електронного квитка, його необхідно обміняти в касі на паперовий);

3) копії з пред'явленням оригіналу:

3.1) паспорта (сторінки 1, 2, з реєстрацією) заявника, у разі наявності паспорта у формі картки (ІD-картка) – копію паспорта та довідку про реєстрацію;

3.2) довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім осіб, які через релігійні або інші переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки та мають відмітку в паспорті про відмову від прийняття такого номера). У разі наявності паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм, копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків не надається;

3.3) посвідчення, що підтверджує категорію особи.

Виплата одноразової матеріальної допомоги заявникам здійснюється департаментом соціальної політики виконкому Криворізької міської ради через банківські установи або готівкою.

У разі, коли заявник не може особисто отримати одноразову матеріальну допомогу, вона надається його законному представнику, повноваження якого підтверджено в установленому законодавством порядку.