Наголошуємо на необхідності своєчасної та в повному обсязі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

Від: 28 січня 2019

Шановні платники ЄСВ!

Нагадуємо, що своєчасність та повнота сплати єдиного соціального внеску роботодавцем має безпосередній вплив на розмір пенсії пенсіонерів, які отримують її вже сьогодні, та тих, хто отримуватиме її в майбутньому. За нормами Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» до страхового стажу для обчислення розміру пенсії включається період, протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок. У разі, якщо підприємство має борг по сплаті нарахованого єдиного внеску, період, за який така заборгованість повністю не погашена, не зараховується до страхового стажу працівників, а нарахована їм за цей період заробітна плата не включається в розрахунок пенсії. Також несплата єдиного внеску позбавляє застраховану особу на соціальний захист у сфері соціального страхування, в першу чергу, в разі втрати роботи, на соціальне страхування у випадку безробіття. Період роботи без сплати єдиного внеску не зараховується до страхового стажу, відповідно цей період не враховується для обчислення допомоги по безробіттю.

З огляду на викладене, наголошуємо на необхідності своєчасної та в повному обсязі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а також погашення наявної заборгованості.

Управління праці та соціального
захисту населення виконкому
Довгинцівської районної в місті ради