Криворізьке північне управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області інформує

Від: 19 квітня 2019

Як відображати в формі №1ДФ надану благодійну допомогу?

Інформуємо, що Податковим кодексом України визначено, що не включається до оподатковуваного доходу та не оподатковується ПДФО сума нецільової благодійної допомоги, у тому числі матеріальної, що надається резидентами – юридичними або фізичними особами на користь платника податку протягом звітного податкового року сукупно у таких розмірах:

- у 2017 році – 2240,00  грн;

- у 2018 році – 2470,00 грн;

- у 2019 році – 2690,00 гривень.

Благодійник - юрособа зазначає відомості про надану суму нецільової благодійної допомоги у тому числі ту, що перевищує встановлений граничний розмір в податковому розрахунку за ф. №1ДФ під ознакою доходу «169».

У разі отримання нецільової благодійної допомоги від благодійника - фізичної чи юридичної особи платник податку зобов’язаний подати річну податкову декларацію із зазначенням її суми, якщо загальна сума отриманої нецільової благодійної допомоги протягом звітного податкового року перевищує її граничний розмір.

Які терміни подання заяви за формою №1-ПДВ при добровільній реєстрації платником ПДВ?

У разі добровільної реєстрації особи як платника податку або особи, яка відповідає вимогам, визначеним пп. 6 п. 180.1 ПКУ, реєстраційна заява подається згідно з п. 183.7 ПКУ не пізніше ніж за 20 календарних днів до початку податкового періоду, з якого такі особи вважатимуться платниками податку та матимуть право на податковий кредит і складання податкових накладних.

У разі переходу осіб із спрощеної системи оподаткування, що не передбачає сплати податку, на сплату інших податків і зборів, встановлених ПКУ, у випадках, визначених гл. 1 розд. XIV ПКУ, за умови, що такі особи відповідають вимогам, визначеним п. 182.1 ПКУ, реєстраційна заява подається у строк, визначений п. 183.3 ПКУ.

У разі зміни ставки єдиного податку відповідно до пп. «б» пп. 4 п. 293.8 ПКУ реєстраційна заява подається не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку календарного кварталу, в якому буде застосовуватися ставка єдиного податку, що передбачає сплату ПДВ (п. 183.4 ПКУ).

Згідно з п. 183.5 ПКУ особи, зазначені у п. 183.3 ПКУ, можуть навести у заяві бажаний (запланований) день реєстрації як платника податку, що відповідає даті початку податкового періоду (календарний місяць), з якого такі особи вважатимуться платниками податку та матимуть право на складання податкових накладних.

Реєстрація осіб, зазначених в абз. 2 п. 183.4 ПКУ, діє з першого числа календарного кварталу, в якому буде застосовуватися ставка єдиного податку, що передбачає сплату податку на додану вартість.
У разі якщо останній день строку подання заяви припадає на вихідний, святковий або неробочий день, останнім днем строку вважається наступний за вихідним, святковим або неробочим робочий день.

Податковою міліцією Дніпропетровської області зупинено незаконне виробництво пального та вилучено велику партію нафтопродуктів

В рамках розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 204 КК України було встановлено, що на території одного з міст області функціонує підпільний цех, організований групою місцевих жителів, де шляхом змішування газового концентрату з компонентами автомобільного палива та присадками здійснюють незаконне виробництво пального.

На підставі ухвали суду проведено обшук у вказаному цеху, за результатами якого з незаконного обігу вилучено обладнання та ТМЦ на загальну суму 9 млн 316 тис. грн, в т.ч. нафтопродуктів на суму 6 млн 816 тис. грн та обладнання імпортного походження на суму 2,5 млн гривень.

Для проведення експертизи відібрано експериментальні зразки вилучених пально-мастильних матеріалів.

Вживаються заходи для накладення арешту на вилучені ТМЦ.

Триває слідство.

Інформація стосовно діяльності органів ДФС України та роз'яснень податкового та митного законодавства