У Кривому Розі впроваджено програмне забезпечення «Електронний реєстр територіальної громади м. Кривого Рогу»

Від: 22 травня 2019

До уваги мешканців району!

З метою реалізації державної політики у сфері реєстрації місця проживання фізичних осіб й формування та ведення реєстру територіальної громади, забезпечення виконання Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні», Постанови Кабінету Міністрів України від 02 березня 2016 року №207 «Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру»; керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» у Кривому Розі впроваджено відповідне програмне забезпечення «Електронний реєстр територіальної громади м. Кривого Рогу».

Наповненням Реєстру займаються відділи реєстрації місця проживання громадян. У Довгинцівському районі такий відділ розташований за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Дніпровське шосе, 14. Працівники переносять відомості до Реєстру з паперових архівів. Та, якщо Ви хочете скористатися усіма перевагами Реєстру територіальної громади уже зараз та не бажаєте очікувати, доки відомості про Вас перенесуть з письмової картотеки, звертайтесь до відділу реєстрації. Це можна зробити протягом одного відвідування відділу реєстрації тривалістю 15 хвилин і цілком безкоштовно!

Різні органи місцевого самоврядування, задіяні в наданні муніципальних послуг, взаємодіють один з одним завдяки доступу до Реєстру територіальної громади міста Кривого Рогу і отримують інформацію, необхідну в роботі, не вимагаючи її у городян, що звернулися за наданням послуги. Таким чином, досягається спрощення процедури та покращується якість та швидкість наданої послуги. Наприклад, органи праці та соціального захисту населення уточнюють відомості про зареєстрованих за певною адресою осіб при оформленні соціальних допомог самостійно.

Отже, перевагами Реєстру є:

- можливість заявникам отримувати послуги у сфері реєстрації місця проживання протягом 15 хвилин;

- вдосконалення адмінпроцесів через використання інформаційно– телекомунікаційних технологій;

- створення основи для інформаційної інфраструктури електронного урядування міста.