У Довгинцівському районі з’явилася перша в місті амбулаторія «5 зірок»

Від: 24 травня 2019

У Довгинцівському районі з'явилася перша в місті амбулаторія «5 зірок»

24 травня 2019 року по вулиці Степана Тільги, 71 «Б» після капітального ремонту відбулося відкриття амбулаторії загальної практики - сімейної медицини № 4 комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 5» Криворізької міської ради, на якому був присутній міський голова Ю.Г. Вілкул.

Амбулаторія обслуговуватиме мешканців Довгинцівського та Металургійного районів міста, а це понад 16 тисяч осіб та близько 4 тисяч дітей.

На перших двох поверхах безпосередньо розташована сама амбулаторія з абсолютно всіма зручностями як для пацієнтів, так і для медперсоналу, а на третьому - дитяча лікарня (КЗ «Криворізька міська дитяча лікарня №2» Криворізької міської ради).

В амбулаторії «5 зірок» досягнуто одну з головних вимог – створення комфортних умов для пацієнтів з обмеженими можливостями. Для таких мешканців медичні кабінети облаштовано на першому поверсі, встановлено зручний пандус, обладнано парковку, на якій передбачені місця для водіїв з інвалідністю.
Крім того, в амбулаторії функціонуватимуть денний стаціонар, аптечний пункт, оновлена реєстратура в формі ресепшн з дитячою зоною і мультимедійною дошкою оголошення та Консультаційно-діагностичний центр.

Капітальний ремонт будівлі та закупівля медичного обладнання фінансувалися з міського бюджету із залученням коштів Національної служби здоров'я України.