Довгинцівське відділення поліції Криворізького відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області інформує

Від: 13 серпня 2019

Звернення

До уваги власників закладів, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, закладів громадського харчування, розташованих на території Довгинцівського району!

Довгинцівське відділення поліції інформує, що згідно Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування у нічний час» від 16.05.2013 року, діти віком до 16 років з двадцять другої до шостої години можуть перебувати у таких закладах лише в присутності принаймні одного з батьків чи іншого законного представника дитини або особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність.

Власники закладів, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладів громадського харчування та уповноважені ними особи мають право у період з двадцять другої до шостої години вимагати у відвідувачів таких закладів документи, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку.

Відповідальність за порушення встановленого законом порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування передбачена ст. 180-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Відповідальность за вказане порушення несуть посадові особи підприємств, установ організацій незалежно від форм власності (власники або уповноважені ними особи).