Святкування Дня незалежності України у Довгинцівському районі

Від: 27 серпня 2019

Святкування Дня незалежності України у Довгинцівському районі

24.08.2019 біля ЦДЮТ «Дружба» відбулися районні урочисті, спортивні та культурно-мистецькі заходи з нагоди 28-ї річниці незалежності України.

Свято відкрилося театралізованим дійством «Квітуй, як калина, прекрасна моя Україно!», яке підготували гуртківці ЦДЮТ «Дружба», хореографічні колективи КПГ, КЗШ № 89, КНВК № 129, учні КЗШ № 94, 90, 108. З привітаннями до жителів району та міста звернувся виконуючий обов’язки голови Довгинцівської районної в місті ради Красножон Юрій Леонідович. В цей день найкращі представники району отримали відзнаки міста та району.

На доріжках скверу розгорнулась найбільша локація «Обласні обійстя України», в якій були представлені області України з її колоритом, устроями, архітектурою, знаменитостями і своєрідною презентацією. Глядачі із захватом відвідали колоритну Одеську, Херсонську, Рівненську та інші області.

Родзинкою святкування став «Фестиваль дерунів», де було презентовано більше 80 рецептів дерунів. Якого різноманіття тут тільки не було: деруни з грибами, м’ясом, сиром, сметаною, капустою та багато інших цікавих та смачних страв.

Вразила своєю етнічністю гостей свята і виставка декоративно-вжиткового мистецтва, ляльки-мотанки, виробів з бісеру, фоамірану, джута.

Майстрині народних промислів проводили майстер-класи з бісероплетіння, вишивки, боді-арту, виготовлення ляльки-мотанки, поряд було запропоновано до реалізації сувеніри, доробки з національною символікою.

Для всіх бажаючих були проведені майстер-класи з перукарського та швейного мистецтва, організовані державним професійно-технічним навчальним закладом «Криворізький навчально-виробничий центр».

Цікавими для глядачів були локації-виставки технічної творчості та показові виступи автомодельного гуртка СЮТ; локації КЮА, де можна було навчитися розбирати та складати парашут; локація бібліотек району з «Хатою-читальнею» і казковими героями українських казок.

Також працював «Спортивний майданчик» за участю фізкультурно-спортивних закладів району. Було проведено: районний шашковий турнір; спортивний турнір «Богатирські розваги»; спортивно-розважальна програма серед дітей «Веселі старти»; показові виступи з боротьби греко-римської, самбо, дзюдо, рукопашного бою.
Кожен зміг знайти щось цікаве за своїми смаками та уподобаннями.

Незабутню професійну концертну програму представили «Довгинцівські музики» (кер. О.Грицишин), колективи та окремі виконавці ЦДЮТ «Гармонія», ансамбль ветеранів «Залізничник». Вразив своєю майстерністю та професійністю виступ міського муніципального духового оркестру.

Також було проведено молодіжно-розважальну програму «Я+Я=Молода сім’я», на якій молоді сім’ї району продемонстрували свої вміння та майстерність.

Завершальним акордом святкового дня став розіграш святкової лотереї, де переможці отримали не тільки гарні емоції, а й подарунки.