До відома суб’єктів господарювання

Від: 23 вересня 2019

До відома суб’єктів господарювання

Постановою Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 року № 768 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 13 лютого 2013 року № 115 «Про порядок повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів», а саме:

1. На повідомну реєстрацію подається один примірник колективного договору, змін і доповнень до них разом із додатками та супровідним листом. На вибір сторін колективних договорів пропонується три варіанти подання документів реєструючому органу:

1) оригінал паперового документа з прошитими і пронумерованими сторінками;

2) оригінал електронного документа з пов’язаними з ним кваліфікованими електронними підписами;

3) електронна копія оригіналу паперового документа (фотокопія), засвідчена кваліфікованою електронною печаткою.

2. Скасована необхідність перевірки на автентичність кількох поданих примірників угоди, договору, змін і доповнень до них.

3. Реєструючий орган не може відмовляти в повідомній реєстрації, повертати на доопрацювання, витребувати додаткові документи, встановлювати вимоги до оформлення угод (договорів).

4. Реєструючий орган письмово інформує про реєстрацію угоди (договору), змін і доповнень до них суб’єкта, який подав на реєстрацію цей документ.

5. Реєструючий орган оприлюднює на власному офіційному веб-сайті та щомісяця оновлює реєстр угод (договорів), змін та доповнень до них, їх текст, рекомендації щодо приведення їх у відповідність з вимогами законодавства.

За інформацією Ви можете звернутися до управління праці та соціального захисту населення виконкому Довгинцівської районної в місті ради за адресою: вул. Дніпровське шосе, 16, кімн. 208, т. 94-84-86, щодня з 08.30 до 17.00, крім суботи та неділі.