В останній день вересня Україна відзначає день усиновлення

Від: 30 вересня 2019

В останній день вересня Україна відзначає день усиновлення. Служба у справах дітей виконкому Довгинцівської районної в місті ради вітає усиновителів, прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників. Це надзвичайно тепле свято людяності, милосердя, великодушності для всієї української громади і, насамперед, для батьків і дітей, які волею долі стали однією родиною.

Усиновлення – це дуже відповідальний крок щодо прийняття в сім’ю дитини на правах народженої, з усіма правами та обов’язками, як з боку дорослих, так і з боку дитини. Усиновлювачі заслуговують на велику повагу та пошану оточуючих.

На теперішній час в Довгинцівському районі протягом 2019 року усиновлено 4 дітей, які були позбавлені батьківського піклування та на території проживає 45 усиновлених дітей. Також функціонує 4 дитячих будинки сімейного типу та 6 прийомних сімей, в яких виховується 43 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Доброта і любов – головне, що ми повинні дарувати нашим дітям. Адже діти – це наша надія і наше майбутнє. Щоб ця надія здійснилася, ми, дорослі, повинні пам’ятати про свою відповідальність, піклуватися про кожну дитину. Особливо про дітей, які залишилися без батьківської опіки. Турбота про них – наша спільна мета, обов’язок суспільства, держави.

Реалізація права дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, на виховання в сімейному оточенні можлива завдяки її влаштуванню до сімейних форм виховання: усиновлення, під опіку, піклування, в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

Кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які влаштовуються в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу щороку збільшується.

Тим родинам, хто має бажання допомогти дітям, що ростуть без батьківської ласки та турботи, бажаємо не зупинятися, а допомогти знедоленим дітям, які чекають на вас.