Урядом затверджено постанову № 807 «Про внесення змін до Положення про порядок призначення житлових субсидій»

Від: 07 жовтня 2019

14 серпня 2019 року Урядом затверджено постанову № 807 «Про внесення змін до Положення про порядок призначення житлових субсидій» (набрала чинності з 01.10.2019 року).

Внесеними змінами передбачено:

Виплата житлових субсидій у грошовій готівковій формі здійснюється шляхом перерахування структурним підрозділом з питань соціального захисту населення коштів на рахунок громадянина, якому призначено житлову субсидію, відкритий в установі уповноваженого банку, або через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта».

Уповноваженими банками для виплати житлових субсидій у грошовій готівковій формі є банки, визначені переможцями конкурсу на право виплати пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ через поточні рахунки відповідно до Порядку проведення конкурсного відбору банків, а саме:

ПАТ «ПУМБ»

АТ «Райффайзен Банк Аваль»

ПАТ АБ «ПІВДЕННИЙ»

ПАТ «УкрСиббанк»

ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК»

ПАТ «Державний ощадний банк України»

АТ «Укрексімбанк»

ПАТ «Альфа Банк»

ПАТ АКБ «ІНДУСТРІАЛБАНК»

ПАТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК»

ПАТ «Комерційний Індустріальний банк»

ТА «АБ «РАДАБАНК».

Пенсійний фонд України надає Мінсоцполітики інформацію про пенсійні рахунки в уповноважених банках або виплатні об’єкти АТ «Укрпошта» одержувачів житлової субсидії, які отримують пенсію.

Мінсоцполітики передає отриману від Пенсійного фонду України інформацію про пенсійні рахунки в уповноважених банках або виплатні об’єкти АТ «Укрпошта» одержувачів житлової субсидії, які отримують пенсію, структурним підрозділам з питань соціального захисту населення для здійснення виплати житлових субсидій.

АТ «Ощадбанк» надає Мінсоцполітики інформацію про відкриті рахунки одуржувачів житлової субсидії в АТ «Ощадбанк», яким проводилася АТ «Ощадбанк» виплата житлової субсидії у грошовій готівковій формі.

Особи, які не одержують пенсії, а також одержувачі субсидії, які отримують пенсію в іншій адміністративно-територіальній одиниці (відмінній від місця оформлення субсидії), самостійно надають структурним підрозділам з питань соціального захисту населення інформацію про спосіб виплати та/або реквізити рахунка в уповноваженому банку.

До надання відповідних даних одержувачем субсидії її виплата здійснюється через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта» за адресою, зазначеною у заяві.

У разі подання заяви протягом двох місяців з початку опалювального (неопалювального) сезону житлова субсидія призначається з початку такого сезону.

Якщо громадянину здійснено нарахування пільги за місяць, у якому подано заяву на призначення житлової субсидії, субсидія призначається з місяця, що настає за місяцем подання заяви.