До уваги депутатів Довгинцівської районної в місті ради!

Від: 22 січня 2020

До уваги депутатів Довгинцівської районної в місті ради!

Шановні депутати з 01.01.2020 до 31.03.2020 включно триває черговий етап щорічного електронного декларування.

Звертаємо увагу, що Вам необхідно в термін до 24:00 год. 31.03.2020 р. самостійно заповнити декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування на сайті https://nazk.gov.ua – кнопка Задекларуй, тип декларації «Щорічна», звітний період 2019 рік.

Як і у минулих роках довідка про доходи за 2019 рік в електронному вигляді буде доступна в повному обсязі після 22 лютого 2020 р.

Зазначену вище довідку є можливість отримати з ЕЦП від ДФС (Key-6.dat), вибравши тип входу «Фізична особа» у відповідному вікні - Електронний кабінет платника від ДФС (з/п, інші доходи, що подаються в звітність ДФС). Вам не потрібні для цього ЕЦП від Приватбанку.

Як отримати: відео-інструкція отримання довідки (Запит про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізичних осіб).

ОКРЕМО: Як отримати ЕЦП від Приват24, якщо потрібно для членів сім’ї отримати довідку про доходи он-лайн дивитися тут.

Декларація за 2019 рік заповнюється з урахуванням змін, внесених Законом України від 02.10.2019 р. № 140-ІХ, основні зміни в дуже доступній формі, можна переглянути за посиланнями:

Роз’яснення щодо заповнення декларацій. Кампанія декларування – 2020 з відео.

Як розраховувати термін користування об’єктами декларування протягом не менше половини днів звітного періоду

Відомості про банківський рахунок декларуються незалежно від наявності коштів або закінчення строку дії банківської карти

Питання декларування неповнолітніх дітей від попередніх шлюбів, які проживають окремо

Щодо внесення в декларацію унікального номеру запису в Єдиному державному демографічному реєстрі

Наявність доступу до банківського сейфу більше половини днів звітного періоду зобов’язує суб’єкта декларування надати відомості про фінансову установу

Також Вам стануть у нагоді:

Рекомендації по роботі з ЄДРД

Найчастіші запитання.

Навчальний он-лайн відео-курс «Як подати е-декларацію»

Навчальний он-лайн відео-курс «Декларуй доброчесно!».

Також інформацію для заповнення е-декларації можна отримати (не виключно):

1. Портал електронних послуг Пенсійного Фонду України (пенсія, нарахування з/п):

відео-інструкція.

2. Єдиний державний реєстр МВС – транспортні засоби (переважно за останні роки). 

3. Державний реєстр речових прав на нерухоме майно

4. Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань - інформація щодо корпоративних прав, бенефіціарів.

5. Реєстр громадських об’єднань

6. Реєстр громадських формувань

7. Як отримати довідки/виписки по рахункам (кредит, депозит, бонус+ тощо) у Приват24: увійшовши в Приват24 натискаємо на вкладку Усі послуги. Справа натискаємо Послуги, знизу Створити довiдку.

Зліва вибираємо пункт Виписка – Виписка по картці / Рахунку. Відкриється список ваших карток для яких можна створити виписку по конкретному рахунку. Вибираєте діапазон дат (минулий рік), мову довідки та вид виписки (Повна). Після цього натискаєте кнопку Сформувати і ви отримуєте банківську виписку, яку зможете завантажити та роздрукувати.

Увага! На початку 2020 року НАЗК впроваджено автоматизовану перевірку декларацій та автоматичну звірку всіх даних з них з 16 Державними реєстрами. Наполегливо рекомендуємо всі дані, які Ви зазначаєте у е-деклараціях щодо себе та членів своєї сім’ї, звіряти з даними Державних реєстрів, установ, організацій, договорами, іншими офіційними документами тощо та не зазначати їх навмання.

Окремо нагадуємо!

Депутати місцевих рад з 01.01.2020 року не подають повідомлення про суттєві зміни у майновому стані суб’єкта декларування.

Проте відповідно до п. 1 ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції» залишається обов’язок подання у разі відкриття суб’єктом декларування (депутатом) або членом його сім’ї валютного рахунка в установі банку-нерезидента письмового повідомлення до Національного агентства з питань запобігання корупції шляхом надсилання такого повідомлення поштою із зазначенням номера рахунка і місцезнаходження банку-нерезидента по формі визначеному у Додатку до Порядку інформування Національного агентства з питань запобігання корупції про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента затвердженого Рішенням НАЗК від 06.09.2016 № 20.

Для тих колег, які у 2020 році будуть брати участь у виборчій кампанії як кандидати у депутати корисно переглянути інформацію про подання декларації кандидатами.