Порядок надання матеріальної допомоги дітям з інвалідністю або онкохворим дітям, хвороба яких перебуває в стадії ремісії

Від: 22 січня 2020

З метою соціальної підтримки сімей, у яких виховуються діти з інвалідністю або онкохворі діти, хвороба яких перебуває в стадії ремісії, рішенням виконкому Криворізької міської ради від 13.02.2019 № 59 (із змінами) затверджено Порядок надання матеріальної допомоги дітям з інвалідністю або онкохворим дітям, хвороба яких перебуває в стадії ремісії.

Відповідно до Порядку допомога надається один раз на рік у розмірі 10000 грн. кожній дитині (крім дітей, які перебувають на повному державному утриманні) коштом міського бюджету через одного з батьків, законного представника дитини з інвалідністю або онкохворої дитини, хвороба якої перебуває в стадії ремісії, які зареєстровані й проживають у м. Кривому Розі (у тому числі внутрішньо переміщеним особам) і перебувають на обліку в управліннях праці та соціального захисту населення виконкомів районних у місті рад.

Право на отримання матеріальної допомоги мають один з батьків або законний представник, які виховують дітей з інвалідністю або онкохворих дітей, хвороба яких перебуває в стадії ремісії.

Для отримання матеріальної допомоги необхідно звернутися до управління праці та соціального захисту населення і надати:

- заяву та згоду на обробку персональних даних;

- оригінали документів:

• паспорта заявника, у разі наявності паспорта у формі картки (ID-картка) – паспорта та витягу з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання (у разі його наявності);

• довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім осіб, які через релігійні або інші переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки та мають відмітку в паспорті про відмову від прийняття такого номера). У разі наявності паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм, копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків не надається;

• свідоцтва про народження дитини;

• висновку лікарсько-консультативної комісії лікувально-профілактичного закладу про встановлення категорії «дитина з інвалідністю» або довідки лікувального закладу для онкохворих дітей, хвороба яких перебуває в стадії ремісії, що підтверджує факт захворювання;

• документу, що підтверджує родинні стосунки у разі розбіжності прізвищ дітей з інвалідністю та їх батьків;

• рішення про призначення опікуном над дитиною з інвалідністю (для опікунів);

• довідки встановленого зразка про взяття на облік у м. Кривому Розі, виданої районними управліннями (для внутрішньо переміщених осіб).

У разі первинного звернення за матеріальною допомогою оригінали документів надаються разом з копіями.

Виплата матеріальної допомоги проводиться без урахування сукупного доходу сім’ї, в якій виховується дитина з інвалідністю і здійснюється шляхом перерахування коштів департаментом соціального захисту населення виконкому Криворізької міської ради через банківську установу, а в разі потреби – через касу департаменту після пред’явлення одержувачем оригіналів паспорта або паспорта у формі картки (ID-картка) та витягу з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання, а також довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім осіб, які через релігійні або інші переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та мають відмітку в паспорті про відмову від прийняття такого номера).

У разі, коли заявник, який звернувся за матеріальною допомогою, особисто її отримати не може, вона видається представнику, згідно з чинним законодавством України, з пред’явленням документа, що підтверджує його повноваження та паспорта.

Прийом документів мешканців Довгинцівського району здійснюється управлінням праці та соціального захисту населення виконкому Довгинцівської районної в місті ради (вул. Дніпровське шосе, 16), каб. 110, 112.

Телефони для довідок: (068)1881010, (0564)948488.