З 1 квітня по 15 червня, в період масового розмноження диких тварин, на всій території України вводять так званий «Сезон тиші»

Від: 31 березня 2020

Шановні мешканці району!

Нагадуємо, що з 1 квітня по 15 червня,
в період масового розмноження диких тварин, на всій території України вводять так званий «Сезон тиші»

Законом України від 09.04.2015 № 322-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного світу» встановлено, що у період масового розмноження диких тварин, з 1 квітня до 15 червня, у природному середовищі забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах).

Сезон тиші — це захід який сприяє розмноженню дичини, збереженню молодняка птахів і звірів. Отож треба подумати кожному з нас яким чином ми у цей період зменшимо пагубну дію нашого вторгнення у природу. Буваючи на природі, варто пам’ятати, що людина відповідальна за своїх братів менших.

Однак у цей період лісосмуги та інші угіддя відвідує багато людей, тож хочеться нагадати, що, відпочиваючи на природі, не слід зчиняти галас, включати гучну музику та бути особливо обережними з вогнем. Адже не обережне використання вогню може стати причиною масової пожежі. І тоді разом з травою згорають птахи, які гніздяться на землі, та їхнє потомство, гине молодняк диких тварин.

У зв’язку з цим звертаємо Вашу увагу на необхідність неухильного виконання вимог частини 5 статті 39 Закону України «Про тваринний світ» щодо заборони здійснення будь-якої діяльності, що впливає або може вплинути на стан тваринного світу.