Стихійна торгівля у літню спеку небезпечна!

Від: 10 серпня 2020

До уваги мешканців району!
Стихійна торгівля у літню спеку небезпечна!

Стихійна торгівля продуктами харчування – торгівля «з рук» на вулицях, у дворах є небезпечною у будь яку пору року. А в літню пору, коли температура повітря зростає до +35 *С і вище, небезпека зростає у рази.

Особливо небезпечно купувати рибні, м’ясні та молочні продукти, які вимагають особливих умов зберігання. Молочні, м’ясні, рибні продукти продаються у спеку з землі, із необладнаного автотранспорту, в антисанітарних умовах, відсутні умови холоду, без будь-якої ветеринарно-санітарної експертизи та несуть чималу загрозу здоров’ю, оскільки існує небезпека забруднення харчових продуктів.

Серед продуктів харчування, які реалізуються на стихійних ринках у літній період, найбільш небезпечними є молоко та молочні продукти. Вживання молочної продукції невідомого походження (відсутні дані про стан здоров’я корови та результати лабораторних досліджень продуктів) з землі, придбаної у громадянин, які не пройшли медогляд та не мають допуску до роботи з харчовими продуктами – прямий шлях до інфекційних захворювань. Не можна купувати молоко в пластикових пляшках, які є предметами одноразового використання і мають не відоме походження.

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області рекомендують споживачам придбавати харчові продукти на спеціально обладнаних агропродовольчих ринках, на яких встановлене холодильне обладнання, де проводиться лабораторний контроль якості продуктів харчування в лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи, що є гарантією придбання споживачами якісної і безпечної продукції.