Довгинцівський районний відділ філії Державної установи «Центр пробації» запрошує усіх небайдужих до співпраці

Від: 28 вересня 2020

Довгинцівський районний відділ філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області запрошує усіх небайдужих до співпраці. Відповідно до Положення про організацію діяльності волонтерів пробації, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 17.01.2017 № 98/5, передбачається, що діяльність волонтерів здійснюватиметься за такими напрямами:

1) здійснення наглядових заходів за місцем роботи та навчання засуджених; проведення соціально-виховної роботи із засудженими;

2) складання та реалізація індивідуальних планів роботи із засудженими;

3) проведення індивідуально-профілактичної роботи із засудженими;

4) надання консультативної, психологічної та інших видів допомоги засудженим;

5) надання допомоги у працевлаштуванні засуджених, залученні їх до навчання, виховних заходів та соціально корисної діяльності;

6) реалізація пробаційних програм стосовно осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням;

7) здійснення заходів з підготовки осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, до звільнення;- реалізація інших заходів, спрямованих на виправлення засуджених та запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень.

Засуджені, до роботи з якими залучаються волонтери пробації, мають право на вибір форм надання волонтерської допомоги у сфері пробації та заміну закріпленого за засудженим волонтера пробації. Залучення особи до волонтерства у пробації, здійснюється органом пробації за письмовою заявою цієї особи після проходження співбесіди з працівником органу пробації та заповнення анкети волонтера пробації шляхом внесення до списку волонтерів пробації за рішенням керівника органу пробації.

Завдання волонтеру пробації на здійснення волонтерської діяльності, пов’язаної з пробацією, орган пробації визначає з урахуванням досвіду роботи, освіти, моральних, ділових якостей, висловлених пропозицій та побажань волонтера пробації. Діяльність волонтерів пробації, пов’язана із здійсненням наглядових заходів, контролем за дотриманням засудженими обов’язків, визначених законом та покладених на них судом, передбачає можливість лише участі волонтерів у таких заходах. Про результати здійснення наглядових заходів та стан дотримання засудженим умов нагляду волонтер пробації повідомляє працівника органу пробації, але заходи щодо припинення порушень, у тому числі щодо притягнення порушника до відповідальності, приймає виключно працівник пробації.

З волонтером пробації, який сприяє у здійсненні нагляду за засудженим, органом пробації укладається договір про провадження волонтерської діяльності, пов’язаної з пробацією.

Наша адреса: м. Кривий Ріг, вул. Леоніда Бородича, 5-А, тел. 097-124-01-04.