Попередження щодо отруєння грибами!

Від: 20 листопада 2020

Попередження щодо отруєння грибами!

За іфнормацією Криворізького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області в Кривому Розі розпочався сезон збору грибів та вже реєструються перші випадки отруєння серед мешканців міста.

Гриби – це поживний продукт харчування, але в той же час вони можуть бути небезпечними і привести до отруєння, а іноді й смерті. Отруєння організму викликають токсини, алкалоїди та сполуки важких металів, які містяться в грибах.

Основними причинами отруєння грибами є: вживання отруйних грибів; неправильне приготування умовно їстівних грибів; вживання старих або зіпсованих їстівних грибів.

Для попередження отруєння грибами необхідно: купувати гриби тільки у відведених для їх продажу місцях (магазинах, теплицях, спеціалізованих кіосках), уникати покупки на стихійних ринках; збирати і купувати тільки такі гриби, про які вам добре відомо, що вони їстівні; не збирати гриби поблизу транспортних магістралей, на промислових пустирях, колишніх смітниках, в хімічно та радіаційно небезпечних зонах, невідомі гриби, гриби з ушкодженою ніжкою, старі, в’ялі, червиві або покриті слизом, пластинчаті гриби; не куштувати сирі гриби на смак.

При виникненні ознак отруєння негайно зверніться за медичною допомогою.

Бережіть своє здоров’я!