Правила користування піротехнічними засобами під час проведення Новорічних Свят!

Від: 15 грудня 2020

Правила користування піротехнічними засобами під час проведення Новорічних Свят!

Напередодні новорічних свят придбання піротехнічних виробів є актуальним. Рекомендуємо купувати піротехнічні засоби у спеціалізованих магазинах, в яких є відповідні дозвільні документи. Звертаємо, Вашу увагу, що маркування піротехнічного виробу повинно бути зроблено українською мовою, містити відомості про виробника та імпортера виробу, інструкцію щодо його використання та зберігання, вікові обмеження, дату виготовлення, строк зберігання, радіус небезпечної зони дії, вагу піротехнічної суміші, тощо. Також в обов’язковому порядку на піротехнічному виробі або на його пакованні повинен буди нанесений знак відповідності згідно чинним законодавством. Даний знак має форму незамкненого з правого боку кола, усередині якого вміщено стилізоване зображення трилисника, а також повинен міститись ідентифікаційний номер органу, що проводив оцінку відповідності даного виробу.

Пам’ятайте, купуючи піротехніку в місцях стихійної торгівлі, Ви не застраховані від неприємних сюрпризів.

Правила безпеки які необхідно пам'ятати і знати, якщо придбали піротехнічні засоби:

1. Не допускайте дітей до феєрверків. Піротехніка – це не іграшка, і ніколи не повинна потрапляти до дитячих рук, незалежно від того, якою б безпечною не виглядала зовні. Навіть бенгальські свічки в дитячих руках можуть бути небезпечними.

2. Ніколи, запалюючи феєрверк, не нахиляйтесь над ним – так можна отримати дуже серйозну травму обличчя, очей або рук.

3. Якщо ви не можете знайти гніт феєрверка, не використовуйте його взагалі.

4. Ніколи не тримайте феєрверк у кишенях і не засовуйте до рота. Деякі з них можуть вибухати від удару, тертя або нагріву.

5. Використовуйте феєрверки тільки на відкритих майданчиках.

6. Не використовуйте прострочені феєрверки.