Указом Президента України 22 січня встановлено як День Соборності України

Від: 22 січня 2021

22 січня ми згадуємо дві рівнозначні за вагою події української історії: проголошення незалежності Української Народної Республіки у 1918 році та Акт Злуки українських земель рівно через рік 1919-го.

Акт Злуки схвалено 23 січня 1919 року Трудовим конгресом України. Назву ЗУНР було замінено на «Західна область Української Народної Республіки» (ЗОУНР), якій забезпечувалася територіальна автономія.

Враховуючи велике політичне та історичне значення об’єднання УНР і ЗУНР для утворення єдиної (соборної) Української держави Указом Президента України 22 січня встановлено як День Соборності України.

З нагоди Дня Соборності України закладами культури та освіти району у медійному просторі проведено наступні заходи: конференція в zoom «Єднання кольорів по волі - єднання душ, єднання долі», відео-екскурс «Соборна мати Україна - одна для всіх, як оберіг», мобільний квест «Захід, схід - одна родина! Це соборна Україна», онлайн відео-вернісаж «Я і Україна», інформаційні відеомеседжі «Україна – Єдина країна», онлайн- виставка малюнків «Моя Єдина Україна», інформаційно-виховна година «Україна в нас одна», онлайн година-спілкування «Соборна. Вільна. Незалежна», інформаційні хвилинки на онлайн-уроках історії «Україна у війні за державність 1917-1921 рр.», тематична викладка «Соборність рідної землі - основа нації й держави», історичний репортаж «Соборна Україна, нам пора для тебе жити», слайд-презентація «Соборна сила України», історичне досьє «Україна непоборна».