Новини

Від: 24 квітня 2018

19 квітня 2018 року на базі Криворізької спеціалізованої школи № 9 з поглибленим вивченням економіки, права та іноземних мов відбувся міський захід: методична студія за темою: «Розвиток методологічної культури соціального педагога в системі правової освіти». Даний методичний захід був проведений для соціальних педагогів закладів загальної середньої освіти міста, з метою ознайомлення з ключовими аспектами правової освіти в умовах впровадження концепції Нової української школи та підвищення їх методологічної культури. Учасниками заходу були також методист комунального закладу «Інноваційно-методичний центр» Лихацький Андрій Віталійович та Візниця Юрій Васильович, кандидат соціальних наук, доцент, професор кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Криворізького факультету Дніпропетровського державного університету МВС.

Під час роботи першого модулю «Організаційно-теоретичного» були розкриті такі теми, як «Розвиток методологічної культури соціального педагога» (заступник директора з виховної роботи КСШ № 9 Скорик Т.О.) та «Правовий аспект роботи соціального педагога» (вчитель правознавства Городнича О.С.). В процесі роботи студії розглянуто поняття «Булінг» та «Торгівля людьми». Другий модуль «Практичний» проводила регіональний тренер Нової української школи Курячей Віра Олександрівна. Під час рефлексії соціальним педагогом КСШ № 9 Троян К. А. було проведено «Арт-терапію або терапію мистецтвом».

Соціальні педагоги отримали теоретичні та практичні матеріали для використання у роботі з учнями, батьками і педагогами.