Криворізька північна ОДПІ Головного управління ДФС у Дніпропетровській області повідомляє

Від: 08 грудня 2017

До уваги платників ПДВ

Звертаємо увагу платників, що у листі Державної фіскальної служби України (далі – ДФС) від 28.11.2017 №32659/7/99-99-15-03-02-17 «Про помилки при визначенні ознаки у номері податкової накладної» (далі – лист ДФС №32659) були розглянуті ситуації, при яких помилки при визначенні ознаки у номері податкової накладної можуть впливати на результат обчислення в Системі електронного адміністрування податку на додану вартість на суму податку, на яку платник ПДВ має право зареєструвати податкові накладні/розрахунки коригування (далі – ПН/РК) в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Крім того, у зазначеному листі ДФС наведено порядок виправлення допущених помилок відповідно до певної ситуації.

У листі ДФС №32659 надані роз’яснення з метою мінімізації впливу помилок, допущених платниками податку при визначенні в ПН/РК ознаки їх належності до спеціального режиму, який діяв до 01.01.2017.

Лист ДФС №32659 розміщено на офіційному веб-порталі ДФС за посиланням
http://sfs.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/listi-dps/72598.html

Про включення релігійних організацій до реєстру неприбуткових організацій

Криворізька північна ОДПІ нагадує, що релігійні організації зобов’язані привести свої установчі документи у відповідність до вимог пункту 133.4 статті 133 Податкового кодексу України та пройти перереєстрацію до 1 січня 2018 року.

Дана процедура являється обов’язковою. Якщо не привести свої установчі документи у відповідність та не надати їх копії до фіскальної служби, релігійні організації будуть виключені з Реєстру неприбуткових організацій після зазначеної дати. Це призведе до втрати ознаки неприбутковості і відповідно виникають об’єкти оподаткування для сплати податку на прибуток підприємств.

Порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру визначений постановою Кабінету міністрів України від 13.07.2016 р. № 440.

Реєстраційна заява та копії зазначених документів можуть бути подані (надіслані) неприбутковою організацією в один із таких способів:

- особисто керівником або представником неприбуткової організації (в обох випадках з документальним підтвердженням особи та її повноважень) або уповноваженою на це особою;
- поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення;
- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством, якщо установчі документи оприлюднені на порталі електронних сервісів відповідно до Закону;
- державному реєстратору як додаток до заяви про державну реєстрацію створення юридичної особи або змін до відомостей про юридичну особу. Така заява передається в електронній формі в установленому порядку технічним адміністратором Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань до контролюючих органів разом з відомостями про державну реєстрацію створення юридичної особи або змін до відомостей про юридичну особу згідноіз Законом.

За результатами розгляду реєстраційної заяви та документів, що додаються до неї, протягом 14 календарних днів з дня їх отримання контролюючим органом приймається рішення, зокрема про включення, повторне включення, відмову у включенні (повторному включенні) неприбуткової організації до Реєстру.

Інформація стосовно діяльності органів ДФС України та роз'яснень податкового та митного законодавства