Призначення пільги та житлової субсидії на придбання твердого палива та скрапленого газу на 2021 рік

Від: 22 лютого 2021

Управління праці та соціального захисту населення виконкому Довгинцівської районної в місті ради проводить прийом заяв на призначення пільги та житлової субсидії на придбання твердого палива та скрапленого газу на 2021 рік.

Право на пільгове придбання твердого палива та скрапленого газу визначається Законами України: «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про жертви нацистських переслідувань», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист» , «Про охорону дитинства».

На 2021 рік гранична сума для виплати пільги на придбання твердого палива з урахуванням прогнозного індексу споживчих цін поточного року становить 2947,26 грн, для придбання скрапленого газу – 294,73 грн. Виплата готівки проводиться один раз в рік та надається одна норма на домогосподарство. Якщо особа має право на відповідні пільги згідно з кількома законами, то вона реалізує таке право за одним законом за її вибором. Якщо особа, яка отримала дану виплату, змінює умови проживання (підключення житла до системи газо-, тепло-, електропостачання для його опалення), отримані нею кошти не повертаються, а пільги з оплати послуг газо-, тепло-, електропостачання для опалення житла надаються особі з наступного бюджетного періоду (наступного року).

Житлова субсидія надається відповідно до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 14 серпня 2019 р. № 807 зі змінами та доповненнями).

Житлова субсидія на придбання скрапленого газу та твердого пічного побутового палива призначається у грошовій готівковій формі один раз на календарний рік за особистим зверненням громадян.

Житлова субсидія призначається виходячи з розміру доходу осіб, які входять до складу домогосподарства, за попередній календарний рік.

Кошти перераховуються на рахунок громадянина, якому призначено житлову субсидію, в банківській установі чи виплачується через відділення поштового зв’язку.

Норми забезпечення населення твердим паливом для надання житлових субсидій - 2 тони на домогосподарство на рік; норми забезпечення населення скрапленим газом, який використовується для приготування їжі, для надання населенню житлових субсидій виходячи з розрахунку: два балони (42 кілограми) на рік на одну-дві особи, три балони (63 кілограми) - на три-чотири особи, чотири балони (84 кілограми) - на п’ять і більше осіб.

Для надання житлових субсидій населенню у 2021 році застосовуються такі граничні показники вартості: твердого палива – 2947,26 гривні за одну тонну; скрапленого газу – 294,73 гривень за один балон.

Прохання до осіб, які користуються пічним опаленням та використовують скраплений газ, звертатися за більш детальною інформацією до управління праці та соціального захисту населення виконкому Довгинцівської районної в місті ради за адресою: вул. Дніпровське шосе, буд. 16, каб. 102, 106 або за телефоном (068) 188-10-10.