Зміни в організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання з 1 вересня 2021 року

Від: 20 травня 2021

До уваги пенсіонерів району!

Відділ обслуговування громадян №12 (сервісний центр) управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровської області повідомляє.

З 1 вересня відбудуться зміни в організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29 березня 2021 року № 277 “Про додаткові зміни щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України” пенсіонери, які на сьогодні отримують виплати у відділеннях АТ «Укрпошта» або з доставкою додому листоношами, до 1 вересня 2021 року повинні обрати один з уповноважених банків для здійснення подальшої виплати пенсій.

У разі, якщо до визначеного терміну громадяни не зроблять вибір, виплата пенсій кожному з таких одержувачів з 1 вересня 2021 року здійснюватиметься через поточний рахунок в АТ “Ощадбанк”, який буде відкритий за зверненням органу Пенсійного фонду України. Але громадяни будь-коли зможуть змінити уповноважений банк за власним бажанням. Усі громадяни будуть проінформовані про зміну умов доставки пенсії індивідуальним письмовим повідомленням.

Але, є певні категорії громадян, які будуть продовжувати отримувати пенсійні виплати за місцем фактичного проживання, це:

• люди з інвалідністю І групи;

• особи, які за висновком лікарсько - консультативної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду;

• особи, які досягли 80-річного віку;

• одержувачі державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та допомоги на догляд.

Для цього відповідно до постанови, до 1 вересня 2021 року Пенсійний фонд України проведе перший конкурс для відбору організацій, які здійснюватимуть виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України. До його проведення виплату і доставку пенсій здійснюватиме АТ „Укрпошта”.

З переліком банків для здійснення подальшої виплати пенсії можна ознайомитися за адресою: https://www.pfu.gov.ua/1906048-perelik-bankiv-upovnovazhenyh-na-vyplatu-pensij/.

За консультацією та роз’ясненнями звертатися за номером “гарячої” телефонної лінії відділу обслуговування громадян №12 (сервісний центр): (0564) 94 71 51.