З 01 січня 2022 року підвищено розмір допомоги дітям із тяжкими хворобами, яким не встановлено інвалідність

Від: 26 липня 2021

13 липня 2021 року уряд прийняв зміни в ряд нормативних актів з метою збільшення соціальної підтримки сімей з дітьми, а саме:

з 01.01.2022 підвищено розмір допомоги дітям із тяжкими хворобами, яким не встановлено інвалідність, до двох прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку.

Буде призначена допомога на дітей одиноким матерям та державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям:

- за наявності житла, отриманого дитиною-сиротою, дитиною, позбавленою батьківського піклування, особою з їх числа за рахунок державного чи місцевого бюджету; житлових приміщень у гуртожитку;

- у разі, коли багатодітна сім’я виховує трьох і більше дітей віком до 18 років (якщо діти навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти в закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, – до закінчення такими дітьми закладів освіти, але не довше ніж до досягнення ними 23 років) та у її власності є друга квартира (будинок) за умови, що загальна площа такого житла не перевищує 13,65 кв. метра на одного члена сім’ї та додатково 35,22 кв. метра на сім’ю (крім житла, зазначеного в абзаці першому пункту 352 Порядку);

- без зменшення їх розміру, якщо непрацююча працездатна особа зареєстрована в центрі зайнятості як безробітна та не працевлаштувалася у зв’язку з відсутністю підходящої роботи або направлена центром зайнятості на професійне навчання;

- якщо у складі сім’ї є особа, яка втратила працездатність, в тому числі особа, яка досягла пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату у зв’язку з відсутністю страхового стажу, незалежно від сплати/несплати нею (за неї) єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування сумарно протягом трьох місяців періоду, за який враховуються доходи.

Припинення до з’ясування обставин виплати допомоги малозабезпеченим сім’ям та допомоги на дітей одиноким матерям у разі відсутності дітей, які входять до складу малозабезпеченої сім’ї, сім’ї з дітьми, на навчальних заняттях у закладах загальної середньої освіти з невідомих або без поважних причин протягом десяти навчальних днів підряд (за інформацією служби у справах дітей) та поновлення такої виплати після відновлення відвідування навчальних занять такими дітьми.

За більш детальною інформацією просимо звертатися до управління праці та соціального захисту населення виконкому Довгинцівської районної в місті ради (адреса: м. Кривий Ріг, вулиця Дніпровське шосе, 16, телефон (068) 188-10-10).