Інформація про стан та шляхи подолання стихійної торгівлі в районі

Від: 20 квітня 2018

20 квітня 2018 року на пленарному засіданні районної в місті ради VІІ скликання заслухано інформацію про стан та шляхи подолання стихійної торгівлі в районі. До участі в обговоренні зазначеного питання запрошено керівників об’єктів ринкової торгівлі та начальника Довгинцівського відділення поліції.

В інформації відмічено, що спостерігається розгалужене явище стихійної торгівлі в районі. Кількість виставленої для продажу продукції розвіює існуючі міфи про те, що стихійна торгівля - доля тільки незаможних бабусь та безробітних людей, які заробляють собі на життя. У більшості випадків товар завозиться автотранспортом, про що свідчить велика кількість мішків і ящиків з овочами, фруктами, м’ясом, рибою та молочними продуктами. При цьому захист прав споживача ніхто не гарантує. Водночас, стихійна торгівля сприяє порушенню громадського порядку в районі, погіршенню санітарного стану територій вулиць, проспектів, бульварів, так як торгуючі залишають після своєї торговельної діяльності купи сміття, пошкоджують зелені насадження, благоустрій прибудинкових територій.

За результатами засідання визначено основні напрямки, шляхи подолання стихійної торгівлі на території району, зосереджено увагу щодо її упередження, ліквідації по вулицях Серафимовича, Залізничників, Башкірській, Володимирівській, на Привокзальній площі та трамвайній і тролейбусній зупинках станції «Кривтй Ріг-Головний».