Ветерани АТО можуть пройти безкоштовну професійну перепідготовку в рамках проєкту «Норвегія-Україна»

Від: 25 жовтня 2021

Ветерани АТО можуть пройти безкоштовну професійну перепідготовку в рамках проєкту «Норвегія-Україна»

Ціль проєкту: ефективне впровадження моделі професійної адаптації військовослужбовців, ветеранів та членів їхніх сімей в державну систему України.

Основна мета проєкту – допомогти учасникам бойових дій та членам їх сімей соціально адаптуватися до умов мирного життя та влаштуватися на ринку праці України.

Виконавцями основної частини проєкту є навчальні заклади України і норвезький університет Нурланду. Випускники отримують три документи: свідоцтво про професійну перепідготовку державного зразка (від навчального закладу України), спільний сертифікат університету Нурланда та українського навчального закладу, спільний диплом Міністерства закордонних справ і Міністерства оборони Норвегії.

Під час лекцій ветерани отримують нові знання, а на практичних заняттях відпрацьовують отримані навички, що дозволять їм надалі перекваліфікуватися, здобути актуальну професію та знайти роботу або відкрити власний бізнес. Передбачається проведення тренінгів, семінарів та навчальних візитів, надання інформації та консультацій щодо актуальних проєктів у сфері адаптації ветеранів, їхніх родин і родин загиблих.

Умови участі в проєкті - добровільні.

Залучення до проєкту надасть ветеранам можливість отримання освіти для успішного працевлаштування за спеціальностями, що користуються попитом на ринку праці України, або для створення власного (сімейного) бізнесу.

Інформацію щодо навчання можна переглянути за посиланням: https://ifsa.kiev.ua/proekt-ukraina-%E2%80%93-norvegiya/geografya.html.