Довгинцівський районний відділ філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області повідомляє

Від: 09 листопада 2021

08.11.2021 куратором Дар’єю Білою разом з волонтером пробації Наталією Сергєєвою, проведено друге заняття з підобліковим, на якого покладено обов’язок виконувати заходи, передбачені пробаційною програмою, а саме: «Зміна прокримінального мислення». Виконання засудженою особою заходів пробаційної програми передбачає відвідування занять відповідно до складеного графіка, виконання завдань та дотримання правил поведінки, які не перешкоджають проведенню занять.

Прокримінальне мислення - це такий спосіб мислення, який штовхає людину на протиправні вчинки, і це має наслідки для її життя та долі. І часто буває так, що одна помилка має значний уплив на подальше життя людини.

Основним завдання проведення заняття сприяти розумінню власної відповідальності за свої вчинки та наявності наслідків кожної дії (вчинку, поведінки), розвивати вміння їх прогнозуванню. Корекцію поведінки, яка суперечить прийнятим у суспільстві нормам, а також формування соціально сприятливих змін особистості.

Під час заняття підобліковий розвиває навички розуміння власних потреб та аналіз різних способів їх задоволення, у тому числі тих, що приводять до конфлікту з законом та напрацювання конструктивних варіантів.