Щорічно 09 листопада наша країна святкує День української писемності та мови

Від: 09 листопада 2021

Щорічно 09 листопада наша країна святкує День української писемності та мови. Це свято було започатковано Указом президента України № 1241/97 від 06 листопада 1997 року. Традиційно цього дня всіх українців запрошують написати Всеукраїнський диктант національної єдності і перевірити свої знання.

Здобувачі освіти Довгинцівського району напередодні цього свята взяли активну участь в онлайн-заходах, присвячених Дню української писемності та мови. Діти початкової школи створювали світлини до фото-челенджу «Я люблю УКРАЇНСЬКУ», читали поезії українською, знімали на відео виконання українських народних пісень у своїх родинах, приєдналися до мовної вікторини, брали участь у конкурсі кросвордів, онлайн-вікторині, фотовернісажу висловів відомих письменників про мову, тощо. У всіх закладах освіти для учнів середньої школи були проведені медіа-подорожі «Історія української писемності».

Сьогодні 09 листопада 2021 року школярі старшої школи Довгинцівського району взяли участь у написанні Всеукраїнського диктанту національної єдності.

В цей день з 10.00 до 11.00 відбувалась трансляція радіодиктанту наживо на таких радіоканалах: «Українське радіо», «Радіо Культура», телеканалах «UA: Перший», «UA: Культура», ютуб-каналі і Фейсбук-сторінці «UA: Першого», фейсбук-сторінці «Суспільного мовлення» та регіональних філій «Суспільного».

Як парость виноградної лози,
Плекайте мову. Пильно й ненастанно
Політь бур'ян. Чистіша від сльози
Вона хай буде… (М.Рильський)

Тож доглядаймо разом чудовий сад української мови, донесений до нас із глибоких віків Нестором Літописцем, Кирилом та Мефодієм. Нехай розцвітають суцвіття рідного слова на нашій українській землі, даруючи мир, любов і добро Україні та її дітям.