03 травня 2018 року відбулися громадські слухання з питання встановлення побратимських стосунків м. Кривого Рогу з м. Жодіно (Республіка Білорусь)

Від: 04 травня 2018

03 травня 2018 року о 14:00 в приміщенні виконкому Довгинцівської районної в місті ради відбулися громадські слухання з питання встановлення побратимських стосунків м. Кривого Рогу з м. Жодіно (Республіка Білорусь).

Голова районної в місті ради Ратінов Ігор Гарійович зазначив, що на виконання розпорядження міського голови від 16.04.2018 № 82-р «Про проведення громадських слухань в м. Кривому Розі», з метою інформування та з’ясування громадської думки членів територіальної громади про пропозицію встановлення побратимських стосунків м.Кривого Рогу з м. Жодіно (Республіка Білорусь) виноситься на громадське слухання дане питання.

Довідково про місто Жодіно.

Жодіно - місто областного підпорядкування в Мінській області Білорусі, місто розташоване на річці Пліса, чисельність населення 62,4 тисяч осіб.

Це центр науки та технологій. Науково-практичні центри НАН Білорусі, що тут знаходяться, забезпечують нові високотехнологічні розробки у галузі землеробства та тваринництва. З цього боку у Кривого Рогу також є перспективи співробітництва з метою розвитку наукового потенціалу на базі Криворізьких вищих навчальних закладів.

Цікавим є і досвід м. Жодіно у залученні інвестицій і створенні додаткових робочих місць шляхом відкриття заводу «БілДЖИ», де запущено збірку автомобілів Джилі (Geely).

Після обговорення, переважною більшістю голосів, підтримано пропозицію про встановлення побратимських стосунків м. Кривого Рогу з м. Жодіно (Республіка Білорусь).

Протокол громадських слухань «Про встановлення побратимських стосунків м. Кривого Рогу з м. Жодіно (Республіка Білорусь)»