Реєстрація місця проживання новонародженої дитини

Від: 24 січня 2022

З 01.12.2021 набув чинності Закон України «Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні», відповідно до якого зазнав змін і механізм реєстрації/зняття з реєстрації дітей.

Батьки або інші законні представники зобов’язані зареєструвати місце проживання новонародженої дитини протягом трьох місяців з дня реєстрації її народження.

Декларування/реєстрація місця проживання дитини віком до 14 років здійснюється одним із її батьків або інших законних представників за згодою іншого з батьків або законних представників дитини.

Дитина віком від 14 до 18 років самостійно декларує місце свого проживання за місцем проживання її батьків або інших законних представників чи одного з них без надання згоди такими особами.

Дитина віком від 14 до 18 років самостійно декларує місце свого проживання за адресою іншого житла, ніж зареєстроване або задеклароване місце проживання її батьків або інших законних представників, за згодою батьків або інших законних представників чи одного з них, крім випадку, коли дитина декларує або реєструє місце проживання в гуртожитку, що належить до сфери управління закладу освіти.

Якщо у свідоцтві про народження дитини віком до 14 років зазначено, що батьки або один із батьків дитини є іноземцем чи особою без громадянства, для реєстрації місця проживання такої дитини вперше, додатково подається довідка про реєстрацію особи громадянином України.

Зняття із задекларованого або зареєстрованого місця проживання дитини віком до 14 років здійснюється одним із батьків або інших законних представників такої особи за згодою іншого з батьків чи законних представників.

Зняття із задекларованого або зареєстрованого місця проживання дитини віком від 14 до 18 років здійснюється за згодою її батьків або інших законних представників чи одного з них, крім випадку, коли місце проживання дитини задеклароване або зареєстроване в гуртожитку, що належить до сфери управління закладу освіти.

Чекаємо на Вас за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Дніпровське шосе, 14. Телефон для консультацій: 067-997-10-10.