В закладах освіти Довгинцівського району було проведено міську просвітницьку акцію «#ЛайкоманіяSTOP!»

Від: 08 лютого 2022

З метою сприяння формуванню у дітей та підлітків особистої медіа культури, соціальних, комунікативних компетентностей щодо безпечної поведінки у соціальних мережах, з 1 по 8 лютого 2022 року в закладах освіти Довгинцівського району було проведено міську просвітницьку акцію «#ЛайкоманіяSTOP!».

Так педагоги КНВК №81 працювали над створенням дослідницького проекту: «Молодь і соцмережі» та проводили челенджі «Лайк - це безпечно!».

Діти та педагоги «Вальдорфської школи» провели цікаву гру-диспут «Соцмережі: добро чи зло?» та написали твори-роздуми, есе: «Самотність у мережі».

Здобувачі освіти КПГ організували та провели пісенний батл: «Медіа-культура: факти і фейки», рольову гру «Соціальні мережі:добро чи зло?», квест «Голос Інтернету».

Педагоги КНВК №129 «ГЛАС» створили методичні рекомендації для педагогів «Учень та Інтернет», «Лайкоманія у соціальних мережах» та організували селфі-акції: «#ЛайкоманіяSTOP!» (КНВК №129 «ГЛАС»).

Педагоги КПНЗ «ЦДЮТ «Гармонія» КМР показали на прикладі як можна проводити вільний час «Мій вільний час без гаджетів».

КЗШ №87 поділилися досвідом, як організувати веселі перерви «Відпочиваємо без інтернету».

При плануванні заходів акції педагоги враховували сучасні вимоги щодо змісту, форм і методів роботи з педагогами, учнями та батьками: години спілкування: «Соцмережі: друг чи ворог?», (КНВК №81) «Безпечний Інтернет» (КЗШ №94), «Лайкоманія - причини та наслідки» (КЗШ №108), «Безпечна подорож до країни Інтернет» (КЗШ №87), «Кібербулінг або агресія в Інтернеті» (Вальдорфська школа), «Інтернет-етика запорука Інтернет-безпеки», «Незнайомець з соцмереж» (КСШ №9); тренінгові заняття: «Лайкоманія: причини та наслідки» (КНВК №81), «Безпечний Інтернет» (КЗШ №87), «Чи залежний ти від соціальних мереж №128), «Безпека в Інтернеті», «Кібербулінг - загроза 21 століття» (КЗШ №90), «Лайкоманія. Безпечний Інтернет та соціальні мережі» (КЗШ №88), «Як полюбити себе без «лайків» (КПГ), «Ні кібербулінгу!» (КСШ №9); інформаційні дайджести: «Лайк може бути безпечним!» (КНВК №81), «Словник комп'ютерної грамотності» (КЗШ №65), «Знайомий - незнайомий Інтернет» (КСШ №9), «Дитяча безпека у соціальних мережах» (КЗШ №108), «#ЛайкоманіяSTOP!» (КЗШ №87), «Кібербулінг: як батьки можуть допомогти дитині» (КГ №89); профілактичні бесіди: «Небезпека в соціальних мережах» (КЗШ №65), «Кібербулінг в дитячому середовищі» (КЗШ №94), «Мій безпечний Інтернет» (Вальдорфська школа), «Життя віртуальне - ризик реальний» (КГ №89), «Repka – казочка про онлайн-репутацію» КПНЗ «ЦДЮТ «Дружба» КМР; перегляди відеороликів, відеозали:«Правила безпечної роботи в Інтернеті» (КЗПО «Клуб «Юний авіатор» КМР), «Корисні підказки: Увага! Інтернет!», «Казка про золоті правила безпечного Інтернету» (КЗШ №65), Азбука_Інтернета «Безпечний інтернет» (КЗШ №108), «Казка про золоті правила безпечного Інтернету» (КЗШ №87), «Правила безпечної роботи в Інтернеті» (КНВК №128), «Про кібербулінг для підлітків» (КЗШ №130), «Нік Вуйчич про булінг у школі», «Зупиніться!!! Моя історія про Булінг» (КНВК №129 «ГЛАС»); тимбілдінг: «Кіберпезпека на сторожі: ні кібербулінгу!» (КЗШ №108); психологічний воркшоп: «Електронне листування» (КЗШ №108); онлайн-гра «Медіазнайко» (КЗШ №130); профмайстерня «Вікові особливості впливу Інтернету та соціальних мереж на здобувачів освіти» (КГ №84); квести: «Цікавий Інтернет», «Медіазнайко» (КНВК №129 «ГЛАС»); психолого-педагогічний семінар «Інтернет. Залежність. Розпізнати та попередити» (ZOOM) (КЗШ №88)

До проведення заходів залучали фахівців (психологів, юристів), представників правоохоронних органів і громадських організацій, батьківську громаду тощо.