10 серпня 2018 року на військовому містечку-33 відбулося відкриття амбулаторії загальної практики-сімейної медицини № 8

Від: 10 серпня 2018

10 серпня 2018 року у військовому містечку-33, будинок 14 відбулося відкриття амбулаторії загальної практики-сімейної медицини № 8 комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 5» Криворізької міської ради, на якому був присутній міський голова Ю.Г. Вілкул.

Відкриття амбулаторії загальної практики-сімейної медицини № 8 дасть змогу максимально наблизити надання первинної медичної допомоги населенню, забезпечить виявлення захворювань на ранніх стадіях, своєчасно проводить профілактичні та лікувальні заходи.

Для зручності пацієнтів в приміщенні амбулаторії буде функціонувати аптечний пункт КП «Фармація». Мешканці району матимуть можливість скористатися програмою «Доступні ліки» та отоварити пільгові рецепти на медикаменти одразу після їх виписки.

Територія обслуговування до 80% - приватний сектор. Найдовша відстань до амбулаторії 3 000 м., а найменша відстань до амбулаторії 10 м.

В амбулаторії загальної практики – сімейної медицини працюватимуть лікарі загальної практики – сімейні лікарі, які надаватимуть первинну медичну допомогу закріпленому населенню. Укомплектованість лікарями наразі в амбулаторії складає 75%, медичними сестрами – 100%.

Для роботи амбулаторії підготовлені: кабінети прийому лікаря; процедурний та оглядовий кабінет; кабінет щеплень; приміщення денного стаціонару; кабінет забору біоматеріалів; санітарні кімнати для пацієнтів (в тому числі немобільних) та співробітників.

Згідно з табелем оснащення амбулаторія забезпечена медичним та технічним обладнанням: оргтехніка; мобільні телефони для медперсоналу та реєстраторів; аналізатор крові, сечі, глюкометри, ЕКГ та ЕКГ – телеметричний пристрій; тонометри, ЛОР та офтальмологічне обладнання, офісні та медичні меблі, тощо.