У Довгинцівському районі діє робоча група з моніторингу соціально-трудових відносин в об’єктах малого та середнього підприємництва

Від: 21 лютого 2018

Шановні роботодавці!

З метою посилення соціального та правового захисту працюючих у Довгинцівському районі діє робоча група з моніторингу соціально-трудових відносин в об’єктах малого та середнього підприємництва, якою проводяться щотижневі рейдові заходи. Нагадуємо, що згідно частини 3 статті 24 Кодексу законів про працю України, працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та інформування Державної фіскальної служби України про прийняття працівника на роботу.

За порушення трудового законодавства відповідно до ст. 265. КЗпПУ «Відповідальність за порушення законодавства про працю», юридичні та фізичні особи - підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу від 3 723 грн. до 372 300 грн.

У разі виникнення проблемних ситуацій, пов’язаних з порушенням трудового законодавства та оформленням трудових відносин, спеціалістами відділу розвитку підприємництва виконкому Довгинцівської районної в місті ради надаються консультації за телефоном – (068)907-09-88.

Рекомендуємо дотримуватись чинного трудового законодавства!