До уваги депутатів Довгинцівської районної в місті ради!

Від: 05 листопада 2019

До уваги депутатів Довгинцівської районної в місті ради!

Шановні депутати, відповідно до п. 2 ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції» депутати місцевих рад є суб’єктами декларування, які зобов’язані подавати повідомлення про суттєві зміни у майновому стані.

Змінами до Закону України «Про запобігання корупції» від 02.10.2019 р. цю норму закону для депутатів місцевих рад буде виключено.

Звертаємо увагу, що нові правила декларування та подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані (зміни до статей 46, 52 Закону України «Про запобігання корупції») набудуть чинності з 1 січня 2020 року.

Також нагадуємо, що відповідно до п. 1 ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції» залишається обов’язок подання у разі відкриття суб’єктом декларування (депутатом) або членом його сім’ї валютного рахунка в установі банку-нерезидента письмового повідомлення до Національного агентства з питань запобігання корупції шляхом надсилання такого повідомлення поштою із зазначенням номера рахунка і місцезнаходження банку-нерезидента по формі визначеному у Додатку до Порядку інформування Національного агентства з питань запобігання корупції про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента затвердженого Рішенням НАЗК від 06.09.2016 № 20.

У подальшому НАЗК планує надати можливість декларантам подання подібного повідомлення в електронному вигляді.