Криворізька північна ОДПІ Головного управління ДФС у Дніпропетровській області повідомляє

Від: 19 березня 2018

Умови за якими громадяни можуть скористатись правом на податкову знижку

Криворізька північна ОДПІ нагадує, що податкова знижка - це сума витрат платника податку на оплату товарів, послуг резидента протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення загального річного оподатковуваного доходу у вигляді заробітної плати.

Податковим кодексом визначено перелік умов, у разі дотримання яких у громадянина виникає право на податкову знижку.

Це такі умови:

– отримання доходу у вигляді заробітної плати. При цьому загальна сума податкової знижки не може перевищувати суми річної заробітної плати у поточному році.

– дотримання вимог щодо порядку подачі та заповнення декларацій. Так, декларація подається по 31 грудня (а у разі наявності податкового обов’язку з декларування інших доходів – до 1 травня), наступного за звітним року.

– витрати мають бути фактично здійснені та підтверджені документально (платіжними та розрахунковими документами, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами тощо). Такі документи обов’язково мають містити інформацію про вартість товарів (робіт, послуг) та строк їх продажу (виконання, надання).

– податкова знижка може бути надана виключно резиденту України, який має реєстраційний номер облікової картки платника податку.

– скористатися правом на нарахування податкової знижки можна лише за наслідками звітного податкового року. Таке право не продовжується та не переноситься на наступний рік, якщо громадянин не скористався своїм правом у встановлений строк.

Для отримання податкової знижки до фіскального органу за місцем реєстрації до 31 грудня 2018 року необхідно подати податкову декларацію про майновий стан і доходи за формою, затвердженою наказом МФУ від 02.10.15 №859 (у редакції від 06.06.2017 №556).

 Зустріч фахівців Криворізького відділення з головами сільських рад

Нещодавно у Криворізькому відділення Криворізької північної ОДПІ ГУ ДФС у Дніпропетровській області відбулась зустріч податківців з головами сільських рад Криворізького району з питань змін у податковому законодавстві, нарахування та сплати податків і зборів.

Фахівці розповіли присутнім про зміни в нарахуванні єдиного соціального внеску та необхідність обов’язково стати членам фермерських господарств на облік платниками ЄСВ, податку з доходів фізичних осіб та інших змін в податковому законодавстві.

Також заступник начальника – начальник Криворізького  відділення Криворізької північної ОДПІ Володимир Мартинов нагадав, що з січня 2018 року триває деклараційна кампанія та закликав присутніх виконати громадянський обов’язок – задекларувати свої доходи.

Фахівці відповіли на запитання присутніх, а також було розповсюджено друковану продукцію.

Інформація стосовно діяльності органів ДФС України та роз'яснень податкового та митного законодавства