Роз’яснення щодо внесених урядом змін до Порядку відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня»

Від: 13 жовтня 2020

Управління праці та соціального захисту населення надає роз’яснення щодо внесених урядом змін до Порядку відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня».

Зміни внесені Постановою КМУ від 30.09 2020 р. № 897 (набрали чинності 02 жовтня 2020 року).

Компенсація послуги «муніципальна няня» надається отримувачам за умови зайнятості кожного з батьків, опікунів дитини, за винятком отримувачів, які здійснюють догляд за дитиною з інвалідністю, дитиною, хворою на тяжкі захворювання, дитиною, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, якій не встановлено інвалідність, а також отримувачів, у яких одночасно народилось троє і більше дітей.

Компенсація послуги «муніципальна няня» надається у разі, якщо один або обоє із батьків, опікунів не зайняті та є особами з інвалідністю І або ІІ груп.

Розмір компенсації за догляд за дитиною з інвалідністю становить два прожиткові мінімуми на дітей віком до шести років встановленого на 1 січня відповідного року.

Компенсація не може бути більшою за сплачену батьками муніципальній няні вартість послуги з догляду.

Муніципальна няня фізична особа-підприємець одночасно може доглядати 3-х дітей, юридична особа — 10 дітей.

Компенсація послуги «муніципальна няня» не призначається батькам, які є батьками – вихователями дитячих будинків сімейного типу, прийомними батьками, якщо вони отримують грошове забезпечення відповідно до законодавства, отримувачам послуги «муніципальна няня», які перебувають у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

У разі непідтвердження права на отримання компенсації послуги «муніципальна няня» її виплата припиняється з місяця, що настає за місяцем виникнення обставин, які призвели до втрати права на отримання такої компенсації.

За інформацією просимо звертатися до управління праці та соціального захисту населення виконкому Довгинцівської районної в місті ради (адреса: м. Кривий Ріг, вулиця Дніпровське шосе, 16, телефон: (068) 188-10-10).