Новини

Від: 30 листопада 2018

Інформація для батьків майбутніх першокласників

У травні 2019 року в закладах загальної середньої освіти здійснюватиметься прийом заяв та документів для зарахування дітей до першого класу на 2019/2020 навчальний рік.

Звертаємо увагу, що Міністерством освіти і науки України затверджено новий Порядок зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти (наказ МОНУ від 16 квітня 2018 року № 367).

Відповідно до цього Порядку один з батьків дитини має особисто подати до закладу загальної середньої освіти, за яким закріплена територія обслуговування, на якій проживає дитина, заяву та документи (з пред’явленням документа, що засвідчує особу заявника).

Порядком визначено такий перелік документів:

1) копія свідоцтва про народження дитини або документа, що посвідчує особу здобувача освіти (під час подання копії пред’являється оригінал відповідного документа);

2) оригінал або копія медичної довідки №086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду» (форма затверджена наказом Міністерства охорони здоров’я України від 16.08.2010 № 682);

3) оригінал або копія висновку психолого-медико-педагогічної консультації (для дітей з особливими освітніми потребами).

У випадку подання копій документів (зазначених у пунктах 2, 3) оригінали мають бути подані до видання наказу про зарахування до початкової школи (до 1 червня).

Присутність дитини під час подання заяви не є обов’язковою.

Довідки з усіх питань, пов’язаних із зарахуванням дитини до першого класу, можна отримати в закладах загальної середньої освіти району.

Території обслуговування, закріплені за закладами освіти, затверджено рішенням виконкому Довгинцівської районної в місті ради від 21.11.2018 № 403.