Сьогодні у всьому світі відзначають Міжнародний день захисту дітей

Від: 01 червня 2023


Свято засноване в Парижі в 1949 році з ініціативи Міжнародної демократичної федерації жінок, щоб звернути увагу на проблеми, які мають діти.

На жаль, День захисту дітей 2023 в Україні проходить в умовах повномасштабної війни. Сотні тисяч дітей були змушені тимчасово виїхати з країни, десятки тисяч перечікують повітряні тривоги в укриттях, тисячі живуть в зоні бойових дій. Війна торкнулася життя кожного маленького українця. Тому дорослим особливо важливо підтримати дітей і показати, що ми завжди поруч.

Викладачі комунального закладу спеціалізованої мистецької освіти «Музична школа №11» Криворізької міської ради познайомили учнів Криворізької гімназії №94 Криворізької міської ради з самчиківським розписом, діти не тільки дізналися історію українського декоративного розпису, а й спробували себе в ролі художників.

Працівники бібліотеки-філіалу №14 комунального закладу культури «Міська бібліотека для дорослих» Криворізької міської ради в рамках Програми Президента України «Активні парки - локації здорової України» в парку «Ювілейний» очікували юних читачів на перехресті веселих забав «Літня мандрівка книголюбів».

Дорогі діти, щасливого вам дитинства!