Призначення допомоги при народженні дитини, яка народилась за кордоном

Від: 12 червня 2023


Відповідно до п. 11 Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2001 № 1751 (зі змінами), у період дії воєнного стану для призначення допомоги при народженні дитини один з батьків (опікун), який тимчасово перебуває за межами України (крім осіб, які перебувають на території держави, визнаною згідно із законом державою-окупантом та/або державою-агресором щодо України), надсилає до органу соціального захисту населення за своїм зареєстрованим (задекларованим) місцем проживання (перебування) заяву та видані компетентними органами країни перебування і легалізовані в установленому порядку документи, що засвідчують народження дитини, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України.

Заява за формою, затвердженою Мінсоцполітики, та копії нотаріально засвідчених документі, що підтверджують народження дитини, з перекладом на українську мову, надсилають засобами поштового зв’язку до органу соціального захисту населення за своїм зареєстрованим (задекларованим) місцем проживання в Україні.

Присяжний переклад не потребує нотаріального засвідчення. Печатка та підпис присяжного перекладача рівноцінні печатці та підпису нотаріуса.