Мінсоцполітики та Всесвітня продовольча програма ООН розширюють підтримку людей з інвалідністю

Від: 14 лютого 2024


З початку повномасштабної війни міжнародні гуманітарні організації активно надають підтримку Україні й українським громадянам, зокрема, й у вигляді грошових виплат.  

У лютому 2024 року Мінсоцполітики спільно з ВПП в Україні розширено програму додаткової грошової допомоги для дітей з інвалідністю та осіб з інвалідністю з дитинства.

Право на додаткову грошову допомогу мають:

- особи з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю, що є отримувачами державної соціальної допомоги в розмірі менше ніж 3250 грн. на місяць;

- проживають на території України, окрім територій, окупованих російською федерацією;

- не отримують допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, крім тих, хто проживає на територіях активних або можливих бойових дій згідно наказу №309 Мінреінтеграції  від 22.12.2022;

- не отримують міжнародної цільової грошової підтримки від інших міжнародних організацій протягом періоду надання допомоги.

Виплата додаткової грошової допомоги проводиться  щомісяця протягом трьох місяців, починаючи з лютого, у розмірі, що визначається як різниця між 3250 грн і сумою отриманої соціальної допомоги, але не менше ніж 100 гривень на місяць, без звернення отримувача соціальної допомоги.

Виплата здійснюється на рахунки в банках отримувачів державної соціальної допомоги, або через доставку УкрПоштою за місцем фактичного проживання.

Список осіб, які мають право на отримання грошової допомоги, формується ДП «Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики України» за запитом Мінсоцполітики на основі даних, доступних у реєстрах згідно постанови Кабінету Міністрів України від 02 лютого 2024 року №110 «Про реалізацію спільного із Всесвітньою продовольчою програмою Організації Об’єднаних Націй проекту стосовно додаткових заходів із соціальної підтримки осіб з інвалідністю з дитинства та дітей з інвалідністю».