Щороку третього четверга травня відзначається День вишиванки

Від: 18 травня 2023


Це справжнє свято, яке спалахує розмаїттям кольорів. З вишиванкою пов’язана вся багатовікова історія українського народу. Адже люди завжди ставилися до вишиванок як до святині. Вони передавалися з покоління в покоління, з роду в рід, берегли як реліквію…

У цей день в кожному куточку Землі українці надягають свої найкрасивіші вишиті сорочки, заявляючи усьому світові, що вони – представники українського народу, який був, є і завжди буде і що українську історію, культуру, українську душу не знищити нікому.

Заклади освіти Довгинцівського району долучились до Всеукраїнської акції «День вишиванки» та провели фото-челендж «Чарівна краса вишиванки». Дрес-кодом дня була вишиванка, подвір’я закладів освіти замайоріли різнобарвними візерунками української вишивки.

Заклади культури, організації та підприємства району долучилися до відзначення Дня вишиванки не лише самі, а й прикрасили фасади будівель у відповідній тематиці.

Нехай кожна вишиванка, що прикрашає нас, нагадує нам про нашу прекрасну Батьківщину, її красу та дивовижність, за яку наші воїни боряться щодня ціною власного здоровʼя та життя.